Divjačina z visoko vsebnostjo divjačine je vir beljakovin visoke biološke kakovosti. Poleg tega prisotnost divjačinskega mesa v hrani razprši v lizin in levcin, vitamine B in selen. Preostale sestavine živalskega izvora zagotavljajo visoko prebavljivost vseh hranilnih snovi in dodatno zagotavljajo maščobi zelo dragoceno kislinsko sestavo. Dodatek lanenega olja uravnoteži razmerje n-3 in n-6 polinenasičenih maščobnih kislin in zagotavlja vzdrževanje pravilnega stanja celotnega organizma. Izbira surovin in način toplotne obdelave ohranjata visoko okusnost hrane.
-
Sestava
65 % mesa in živalskih proizvodov (vključno z 10 % divjačine), minerali, olja in maščobe (laneno olje 0,2 %).
Analitične komponente
beljakovine – 9%, surova olja in maščobe – 7%, surovi pepel – 2,5%, surove vlaknine – 0,8%, vlaga – 78%, kalcij – 0,3%, fosfor – 0,25%.
Dodatki: prehranski dodatki/kg:
Vitamin D3 – 450 ie, vitamin E (dl-alfa-tokoferil acetat) – 40 mg, cink (cinkov oksid) – 30 mg, mangan (manganov oksid) – 2 mg, baker (bakrov sulfat, pentahidrat) – 0,4 mg, jod (prevlečeni granulirani kalcijev jodat