Hrana je vir visoko kakovostnih beljakovin, bogatih z aminokislinami, kot sta lizin in levcin. Jagnjetina je dragocen vir železa in bakra – mineralov, ki povečujejo imunost telesa.Te sestavine so odgovorne tudi za pravilno delovanje krvi in krvnega obtoka. Poleg tega je za maščobo te vrste mesa značilna visoka vsebnost maščobnih kislin iz družine n-3 in n-6, ki spodbujajo delovanje kože z nadzorom vnetnih procesov. Dodatek korenja obogati hrano s prehranskimi vlakninami, ki dajejo občutek sitosti in stimulirajo prebavni trakt ter obogatijo okus hrane.
-
Sestava
Meso in živalski proizvodi 60%(vključno s 4%jagnječjih pljuč), zelenjava (korenje 4%), zrna (naravni rjavi riž 4%), minerali, olja in maščobe (laneno olje 0,2%).
Analitične komponente
beljakovine – 10%, surova olja in maščobe – 7%, surov pepel – 2,5%, surova vlakna – 0,8%, vlaga – 78%, kalcij – 0,3%, fosfor – 0,25%.
Dodatki: prehranski dodatki / kg:
Vitamin D3 – 240 ie, cink (cinkov kelat, glicin hidrat, cinkov oksid) – 13 mg.