Hrana je lahko prebavljiva in bogata z beljakovinami. Dodatek govejega mesa zagotavlja visoko vsebnost lizina, levcina in izolevcina ter zagotavlja selen, železo in baker – minerale, ki igrajo pomembno vlogo pri spodbujanju obrambnih funkcij telesa. Te snovi spodbujajo antioksidativne lastnosti telesnih tekočin in imajo pomembno vlogo pri uravnavanju funkcij kože.
Brez žit
meso in živalski proizvodi 65 % (govedina 4 %), sadje (borovnice 2 %, brusnice 2 %), minerali, olja in maščobe (laneno olje 0,2 %), posušen timijan 0,01 %.
surove beljakovine – 9%, surova maščoba – 7%, surovi pepel – 2,5%, surova vlakna – 0,8%, vlaga – 78%, kalcij – 0,3%, fosfor – 0,25%.
Vitamin D3 – 450 i.e., vitamin E – 40 mg, cink (cinkov oksid) – 30 mg, mangan (manganov (II) oksid) – 2 mg, baker (bakrov (II) sulfat pentahidrat) – 0,4 mg, jod (obložen, granuliran brezvodni kalcijev jodat) – 0,3 mg.