0,00
0
0
Znesek:0,00

V košarici ni izdelkov.

No products in the cart.

Moj pes je zelo izbirčen

Če se kot lastnik psa soočate z izzivi pri hranjenu vašega ljubljenčka, naj vas potolažimo, da niste sami. Veliko psov je izbirčnih jedcev, kar lahko predstavlja izziv za nas lastnike. Razumevanje, zakaj psi postanejo izbirčni, je ključno za reševanje tega problema. Nekateri psi so zelo izbirčni glede hrane, kar lahko povzroči frustracije in skrb za njihovo zdravje. Tudi vi več ne veste, kaj bi še vašemu psu ponudili za jest?

Kaj pomeni, da je pes izbirčen?

Pes, ki je izbirčen pri hrani, pogosto zavrača hrano, ki je na voljo, in ne zaužije zadostne količine le te. Lahko se zgodi, da pes preprosto noče jesti določene vrste hrane, ali pa zavrača hrano v določenih situacijah. Izogibanje hrani lahko povzroči resne težave s prehrano, zato je pomembno, da se ta težava reši.

Zakaj so nekateri psi izbirčni?

Obstaja več razlogov, zakaj nekateri psi postanejo izbirčni glede hrane. V nekaterih primerih gre za naravne nagnjenosti nekaterih pasem, kot je na primer pasma terierjev. Nekateri psi so preprosto občutljivi na določene sestavine hrane, ki lahko povzročijo prebavne motnje ali alergije.

Stres in tesnoba lahko prav tako prispevata k izbirčnosti psov. Če je pes v stresni situaciji, se lahko zdi, da mu hrana ni všeč ali da je preprosto noče jesti.

Ena od pogostih težav je, da psi razvijejo preference do določenih okusov ali tekstur hrane. Na primer, pes, ki je bil hranjen z eno vrsto hrane vse življenje, lahko zavrača druge vrste hrane, ker niso navajeni nanje. Poleg tega lahko tudi zdravstvene težave, kot so bolečine v zobeh ali težave s prebavo, povzročijo, da pes noče jesti.

Kako lahko pomagamo izbirčnemu psu?

Prva stvar, ki jo moramo storiti pri soočanju z izbirčnim psom, je, da poskrbimo za njegovo zdravje. Preden začnemo iskati druge rešitve, se prepričajmo, da pes nima zdravstvenih težav, ki bi lahko vplivale na njegov apetit.

Ko smo se prepričali, da je pes zdrav, lahko poskusimo z različnimi vrstami hrane, da ugotovimo, kaj mu je všeč. Lahko poskusimo z različnimi okusi, teksturami in sestavinami hrane.

Pomembno je tudi, da psu ne ponujamo preveč sladkarij ali drugih prigrizkov, saj lahko to poslabša njegovo izbirčnost. Namesto tega naj bi bila hrana psa uravnotežena in prehransko bogata.

Ko najdemo hrano, ki jo naš pes rad ima, jo ponujamo na rednih intervalih in v enakih količinah. Hkrati pa poskrbimo, da pes ne dobi preveč hrane ali prigrizkov, saj lahko to povzroči prekomerno telesno težo in druge zdravstvene težave.

Tudi mi imamo rešitev

Če je vaš kuža izbirčen ali občutljiv, potem imamo tudi mi rešitev za vas. Priporočamo vam našo AIR-DRIED SUPERHRANO, ki jo pojedo prav vsi psi. Je posebej formulirana hrana za izbirčne pse in narejena iz visokokakovostnih sestavin ter nepremagljivih okusov. Če želite, vam pošljemo tudi brezplačen vzorček.

Obilo uspeha pri hranjenju vašega psa vam želi ekipa Racoongota.si.

Prijavi se
logo

Registriraj se